Historie

Sportcentrum Swalmen zag haar deuren open gaan op 22 augustus 1994. Echter de basis van Sportcentrum Swalmen ligt bij het vroegere Tennis en Fitnesscentrum dat gevestigd was aan de Heydweg te Swalmen. Het centrum werd in 1977 gebouwd en in 1984 door ons overgenomen. Na een vruchtbare periode van 7 jaar, werd Tennis en Fitnesscentrum in 1991 verkocht. De verkoop betekende tevens het einde van het Tennis en Fitnesscentrum, omdat het centrum een andere bestemming kreeg. Maar het bleef echter kriebelen, we waren namelijk bewust van het grote gemis voor de Swalmense gemeenschap. Het was dan ook niet moeilijk om het snel eens te worden met de Gemeente Swalmen voor de bouw van een nieuwe sportschool. Nog geen 3 jaar later, na een bouwperiode van 9 maanden werd er een nieuw centrum geopend: Sportcentrum Swalmen.

Sportcentrum Swalmen is ooit begonnen met 6 tennisbanen, 5 squashbanen, een fitnessruimte en een aerobicruimte. Daarnaast werd er in samenwerking met de Gemeente Swalmen een sporthal aangelegd. In 2007 hebben we de horeca en de fitnessruimte in een nieuw jasje gestoken; ook werd een squashbaan omgebouwd tot multifunctionele ruimte. Naast feestjes en partijtjes worden hier wekelijks meer dan 15 spinninglessen gegeven!
Naast sportieve activiteiten heeft Sportcentrum Swalmen veel verschillende evenementen georganiseerd in het verleden. Zo hebben we in 2001 de Schintaler en K3 over de vloer gehad, waarna menig artiest volgde. Niet alleen waren wij te vinden op de Peelveldlaan, ook in het ‘Vogelpark’ en het zwembad ‘De Bosberg’ hebben wij mooie tijden mogen beleven. Sinds 2006 organiseren wij in samenwerking met Org-Vac succesvolle vlooienmarkten die  jaarlijks terugkeren.
Een ding is zeker; de afgelopen 25 jaar hebben wij niet stil gezeten en dat wordt als zeer positief ervaren dat blijkt uit de vele waarderende reacties van klanten en niet te vergeten van het personeel dat hier al lang werkzaam is.