Panna Soccer is een soort straatvoetbal waarbij een subtiele voetbeweging tien keer meer waard is dan het scoren van een doelpunt.

Panna Soccer is bezig aan een indrukwekkende opmars. Het vindt zijn oorsprong in het zaalvoetbal en wordt gespeeld door twee of vier voetballers. Elk wedstrijdje duurt ongeveer vijf minuten. Het belangrijkste doel is het door de benen spelen van de tegenstander en vervolgens balbezit houden. Gebeurt dit, is het duel meteen afgelopen. De winnaar scoort dan een zogenaamde 'Panna.' Verder staat het maken van zoveel mogelijk doelpunten centraal. Elke speler moet binnen vijftien seconden op het doel schieten. Kortom, bij Panna Soccer draait het om voetbaltrucjes, mooie acties, respect en fair play. Scheidsrechters zijn dus niet echt noodzakelijk. Het veldje waarop gespeeld wordt, heeft normaliter een oppervlakte van 50m2.

Hoe ging de introductie bij Sport Centrum Swalmen?

Steven: ,,Eerst legden we een panna-court aan. Vervolgens gingen we oefenen. Dat beviel uitstekend. Toen besloten we om er nog een veld bij te bouwen." Het panna-gebeuren in SCS vindt plaats op twee squashbanen, die voor dit doel geheel omgetoverd kunnen worden. Omdat voetbalkunsten bij Panna-Soccer centraal staan, is deze sport vooral bedoeld voor kleine groepen, voetbalteams en kinderen. ,,Het is afwisselend", legt Steven uit. ,,En er wordt heel intensief gespeeld. Het tempo ligt hoog. Je wilt per se beter zijn dan je tegenstander. Voor teams, die tijdens de winterpauze niets te doen hebben, is dit een ideale bezigheid om de conditie op peil te houden."

,,Het spelen van panna op onze squashbanen is uniek. Dat heb ik nog nergens gezien. We haken in op een trend."  Belangstellenden kunnen van vrijdag- tot en met zondagavond een panna-court huren. De woensdagmiddag is bestemd voor kinderfeestjes. Teams van minimaal tien personen zijn ook op andere dagen welkom. Een combinatie tussen panna en tafelen (koud/warm buffet) is eveneens mogelijk. Sportcentrum Swalmen biedt op dat gebied verschillende arrangementen.

Informatie:

Voor meer informatie kunt u bellen met Sportcentrum Swalmen (SCS) aan de Peelveldlaan 40 in Swalmen, tel: 0475 502643.